pátek 9. března 2018

Vrcholy Českého středohoří 10. - Knobloška

Knobloška (331 m)
 
Takto jsem nazval bezejmenné návrší u stejnojmenné vsi nad Litoměřicemi. Respektive jsem ho slyšel od kamaráda Luboše, který mě tam i vzal.
Ves či osada Knobloška leží mezi vrchem Radobýl a obcí Kamýk, nad níž se tyčí stejnojmenný hrad. Jižně od Knoblošky je nenápadné skalnaté návrší s nečekaně pěkným výhledem. Do výšky 331 m n.m. se dostanete velmi pohodlně. Ze vsi je převýšení pouhých 20 metrů. Místo pro zaparkování auta najdete vždy. Jen pozor při deštích, terén může být blátivý. Průjezd do Michalovic lze doporučit také pouze v suchém období. Kolem výhledové skály vede i cyklostezka č. 3058. Kdo chce spoléhat na veřejnou dopravu, pro něj je nejbližší zastávka autobusu v Michalovicích.
Výhled je sice kruhový, ale na východní stranu brání dokonalému výhledu elektrické dráty. Tudíž si body jako Křížová hora, Kokořínsko a blízký Radobýl tolik nevychutnáte. Na východní stranu, to je jiné kafe. Doporučuji přijít v dopoledních hodinách, kdy je slunce na východě a tím pádem se dá lépe fotit. V dáli se můžete kochat Hazmburkem a Oblíkem, poté blíže kopci kolem Milešovky, údolím Labe a nadalekým hradem Kamýk.






Výhled na jih, západ a sever

Žádné komentáře:

Okomentovat