pondělí 6. května 2013

Blešenský vrch

Odpoledne 11.4. přemýšlím kam si vyjedu. "No ano, na Blešenský vrch a zaniklý hrad jsem se chtěl už déle podívat." Dnes by to šlo.
Trasa vede přes Dobroměřice, Nečichy, v Chožově přichází již známé stoupání, za Třtěnem potkávám známého, dělá si okruh trochu jinudy než já. Chvíli se bavíme za jízdy a před Třebívlicemi se loučíme, jelikož panorama města z kopci v pozadí vybízí k zastávce. Je polojasno. Za Třebívlicemi se do Dřemčic musí kousek po hlavní silnici, odsud je to nedaleko do osady Blešno. Kroužím mezi chatami až pod svah Blešenského vrchu do výšky 463 m n.m. Odsud se již musí po suťovém poli pěšky. Třeba vede na vrchol i jiná cesta, ale tahle je prostě po ruce. Na vrcholu opravdu asi hrad byl, jelikož jsou zde příkopy, avšak cihla ani jedna, takže laik to nepozná, že zde hrad stával. Ne, že já bych byl odborník. Z vrcholu ozdobeného lavičkou je pěkný výhled do okolí, do té doby, než se od západu přihrnou mraky. Při sestupu začíná pršet a prší asi 15 minut.
Při zpáteční cestě přes Libčeves už je po dešti, tak můžu v klidu dojet trasu dlouhou 45,9 km, kdy jsme nastoupal 564 metrů.

Třebívlice a Středohoří, na Blešenském vrchu a výhled




Žádné komentáře:

Okomentovat